Dacă în acest an ai ales să anulezi planurile de vacanță de teama noului coronavirus, ai posibilitatea de a te bucura de o vacanță liniștită acasă. Conceptul cunoscut sub numele de staycation este o opțiune bună pentru această perioadă, deoarece îți oferă posibilitatea de a te bucura de timpul liber, fără a părăsi orașul în care locuiești. Poate că acest lucru nu făcea parte din agenda ta pentru vara aceasta, însă, situația din întreaga lume va schimba considerabil felul în care te raportezi la vacanță și concediu. Iată cum te poți bucura de vacanța de acasă, indiferent de perioadă:

Redescoperă lectura

De multe ori, în vacanțele petrecute peste hotare, nu reușești să profiți de timpul care se mișcă mai încet și de pasiunile tale. Una dintre acestea este chiar cititul și o poți descoperi cu ușurință când rămâi acasă în concediu. Pregătește-ți biblioteca pentru sesiuni de citit și alege carti diverse, care te vor inspira să începi un nou sezon cu forțe proaspete. Fie că ești pasionată de povești de dragoste sau vrei să găsești motivație pe plan personal și profesional, privește vacanța de acasă ca pe o oportunitate de introspecție. Relaxarea este regulă pentru o astfel de ședere, iar dacă nu ai planificat treabă prin casă sau proiecte de renovare, fă tot posibilul să te concentrezi pe starea ta de bine.

Fă o plimbare cu mașina

O plimbare cu mașina în natură sau spre o destinație pe care ți-ai dorit să o vizitezi te poate scoate din monotonie. Cu siguranță, există mai multe atracții turistice în zona orașului tău sau, pur și simplu, locuri pe care le admiri pentru peisaje și aer curat. Pleacă singură sau alături de familie și organizează un mic brunch sau un picnic în natură, într-o zonă în care ai doar amintiri plăcute și petrece timp de calitate alături de cei apropiați. O vacanță petrecută în orașul în care locuiești te va ajuta să apreciezi ceea ce ai aproape, de la oameni dragi, la locuri inedite și familiare.

Organizează un festival de film la tine acasă

În 2020, ai fost nevoită să renunți la multe dintre obiceiurile tale și poate că ai lipsit de la festivalurile de film la care obișnuiai să participi. Ei bine, în timpul vacanței de acasă, poți organiza chiar tu mici festivaluri de film pentru cei dragi. Vei avea nevoie de o cameră suficient de mare sau de o curte de dimensiuni generoase, de un proiector și de filme pe alese. Optează pentru cele mai noi producții cinematografice, dar, ține cont și de gusturile rudelor sau ale prietenilor care ți se alătură pentru vizionare. Dacă ai copii, transformă această experiență în ceva distractiv pentru ei și lasă-i chiar să campeze în curtea din spatele casei cu cortul. Nu uita să-i îndemni pe cei care te vizitează să-și ia toate măsurile de precauție și încearcă să organizezi totul afară.

Pune-ți ideile în practică

Timpul liber pe care îl ai la dispoziție îți va permite să te apuci de reamenajarea mult așteptată sau de o renovare pe care o plănuiai de ceva timp. Dacă întreaga familie este acasă, vei avea și mai multe șanse de a finaliza totul mai repede și de a pregăti casa pentru un nou an școlar. Organizează totul pentru o cameră folosită pe post de birou, deoarece adulții din familie, cât și cei mici vor munci și învăța mai des de acasă în perioada următoare. Viitorul post pandemie este încă incert, dar, telemunca și școala online rămân încă în discuție. Concentrează-te pe ceea ce-ți lipsește acasă și nu face schimbări majore, care nu sunt de maximă necesitate. Nu uita să-ți rezervi timp pentru tine în această perioadă, chiar dacă vrei să te apuci de treabă.

Vacanța de acasă poate fi o binecuvântare pentru tine și familia ta și reprezintă o pauză necesară în aceste vremuri nesigure. Bucură-te de timpul petrecut acasă, cu ajutorul tuturor activităților care îți aduc zâmbetul pe buze.

Sursa foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda