Veste bună pentru utilizatoarele dispozitivelor IQOS. Începând cu luna iulie a acestui an, IQOS a devenit primul şi singurul produs electronic cu nicotină căruia Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) îi acordă autorizaţie de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat. IQOS este sistemul de încălzire electronică a tutunului dezvoltat de compania Philip Morris International (PMI).

Decizia vine ca urmare a unei analize riguroase a numeroaselor dovezi ştiinţifice pe care  Philip Morris International le-a prezentat FDA în decembrie 2016, în cadrul procesului de obţinere a autorizaţiei de comercializare în SUA. „În decembrie 2016 a fost depus către FDA primul pachet de date, un dosar complex de mai mult de un milion de pagini, iar procesul de evaluare a durat aproximativ trei ani şi jumătate, fiind unul extrem de riguros“, a declarat Andrei Ghizdăvescu, manager relaţii ştiinţifice la Philip Morris România. 

Dovezile științifice și decizia FDA demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze. Iar acest lucru se datorează faptului că procesul de încălzire (nu ardere) a tutunului reduce în mod semnificativ  expunerea organismului la substanțe nocive și cu potențial nociv.   

„Prin acordarea acestei autorizații de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat, FDA își propune să se asigure că informațiile transmise consumatorilor, referitoare la riscul redus sau expunerea redusă legate de utilizarea unui produs din tutun, sunt susținute prin dovezi științifice și pe înțelesul tuturor”, a precizat Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA.

Astfel, prin această decizie, IQOS poate fi comercializat în SUA împreună cu aceste informații: 

  • IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde;
  • în timpul utilizării, emisia de substanțe nocive și potențial nocive este redusă în mod semnificativ;
  • studiile științifice de până acum au demonstrat că trecerea completă de la țigări convenționale la IQOS reduce semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

În plus, autoritatea americană preconizează că IQOS va avea un impact pozitiv asupra sănătății publice, atât în ceea ce privește persoanele care utilizează frecvent produsele de tutun, cât și fumătorii ocazionali sau cei pasivi. În prezent, la nivel mondial există peste 11 milioane de adulți fumători care au renunțat la țigările clasice și au ales să treacă la IQOS.

„Decizia FDA este o decizie istorică pentru sănătatea publică. Mulți dintre zecile de milioane de americani care fumează astăzi vor renunța la fumat, dar mulți nu vor face acest lucru. Decizia de astăzi face posibilă informarea acestor adulți cu privire la faptul că trecerea completă la IQOS este o alegere mai bună decât continuarea fumatului. FDA a stabilit că studiile științifice arată că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.”, a declarat André Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International.   

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că toate produsele aprobate de această instituție (medicamente, alimente, tutun, cosmetice, suplimente alimentare) sunt în conformitate cu standardele de calitate și siguranță în vigoare. 

Sursa foto: Philip Morris International

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda