Poate nu ai mai văzut-o încă din martie, dintr-o dublă precauție: a copiilor tăi pentru starea ta de sănătate, precum și a ta pentru siguranța ființei adorabile care este nepoțica ta, mai ales că locuiți departe una de cealaltă. Ai primit zilnic poze cu ea pe telefon, te-ai distrat să îi vezi mutrița plictisită în timp ce educatoarea îi citea online o poveste despre un spiriduș hazliu, ai aflat că între timp a învățat să facă gogoși și să-și confecționeze singură hăinuțe pentru păpușile ei Barbie.

Cert e că a mai crescut, cel puțin așa ți se pare din poze, că e nițel mai rotunjoară în obrăjori și că rochița cu buline nu îi mai vine decât până la genunchi, deși acum o vară îi era mare și lungă. Și pentru că în sfârșit o vei revedea atunci când părinții vin cu ea în vacanță, ai intuit bine că va fi mai mult decât bucuroasă să primească, pe lângă afecțiune, alinturi și îmbrățișări, și câteva cadouri. Nu face greșeala de a-i lua ceea ce le cumpărai odată copiilor tăi, căci generațiile s-au schimbat, iar gusturile celor mici sunt total diferite. După orele de grădiniță petrecute online, cu siguranță vei avea lângă tine o domnișoară nițel plictisită, pe care cărțile de povești nu o vor mai fascina la fel ca altădată, nici jucăriile din pluș, oricât de pufoase ar fi. Așa că nu îți rămâne decât să regândești variantele și să alegi ceva care să o ajute să-și petreacă vacanța într-un mod cât mai frumos și constructiv.

Jucării

Oricât de mare ar fi crescut, tot copil e până la urmă, iar orice micuț râvnește la nemuritoarele jucării. Pentru că deja este o fetiță cu multă personalitate, extrem de curioasă și inteligentă, optează pentru jocuri lego menite să o ajute să-și dezvolte abilitățile practice, cât și creativitatea. În plus, rezultatul, unul palpabil, îi va aduce foarte multe satisfacții, precum și zâmbetul pe buze. 

Piscină

Mai ales dacă stai la curte, micuța va fi mai mult decât încântată dacă va găsi la bunica o piscină gonflabilă în care să se poată bălăci în voie. Poți alege una colorată, la care să adaugi și mingi gonflabile, aripioare pentru înot și un colac. Dacă cea mică e pasionată de mare, poți comanda acasă câțiva saci cu nisip pe care să îi răstorni în apropierea piscinei pentru ca nepoata să poată construi castele de nisip pentru prinți și pentru prințese. Chiar dacă e deja mare, ba chiar știe să și înoate, nu uita că un copil nu se lasă nesupravegheat în apropierea unei piscine, fie ea și una de mici dimensiuni. 

Cort de joacă de interior sau exterior

Un cort de joacă de interior sau de exterior, sub formă de iglu, de exemplu, îi va acapara toată atenția. Nu te mira dacă în primele seri va vrea să doarmă în el, mai ales dacă e așezat în camera în care ea stă de obicei când vine la bunici. Dacă mai există și alți copii din vecini care să o viziteze, așteaptă-te ca locuința ta să devină un adevărat câmp de desfășurare de forțe majore care-și au toate refugiul în cortul cumpărat. Vei fi martoră la râsete de copii, zgomot și bucurie în stare pură.

În concluzie, alege ceva modern, în acord cu vremurile actuale, pentru cea mică, și astfel fetița se va putea juca în voie și va asocia vacanța la bunici cu o experiență pozitivă care merită repetată. 

Sursă foto: pexels.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda