Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață și arată întregii lumi că este pregătită pentru un nou început. Pentru că această perioadă este despre renaștere și despre schimbare, acesta este momentul perfect să îmbrățișezi schimbarea și să o aduci în viața ta. 

Cu toții avem lucruri pe care ne dorim să le îmbunătățim în viața noastră, însă din diverse motive nu reușim întotdeauna. Capcana amânării este una care ne pune cele mai multe piedici în a ne modifica stilul de viață, iar pentru a trece peste acest impas este nevoie să ne înarmăm cu ambiție și optimism că am luat decizia corectă și că totul va fi mai bine în cele din urmă. 

Dacă și tu așteptai o ocazie potrivită pentru a schimba ceva în viața ta, dar nu știi exact de unde să începi, te vom ajuta cu câteva sfaturi care să te ajute să devii un om mai sănătos, mai optimist și mai sigur pe propriile sale puteri. 

  • Primește primăvara în casa ta

Înainte de a începe să-ți modifici stilul de viață, este nevoie să ai grijă de propria ta locuință și să o pregătești pentru schimbările ce vor urma în viața ta. Pentru început este necesar să renunți la decorațiunile monotone și să le înlocuiești cu unele pline de culoare, care exprimă pozitivitate. De asemenea, ar trebui să faci tot ce-ți stă în putință pentru a-ți crea un habitat cât mai luminos. Înlocuiește perdelele închise la culoare cu unele transparente, pentru a primi cum se cuvine lumina naturală în casa ta. 

De asemenea, ai putea profita de această ocazie și pentru a-ți înlocui mobilierul vechi cu unul care să se potrivească mai bine noului tău stil de viață. Nu trebuie să-ți înlocuiești mobila din toată casa, ci o poți schimba, pentru început, pe cea din camera de zi. Dacă locuiești în capitală, ai foarte multe modele de mobila living Bucuresti din care poți alege, și depinde doar de tine să o găsești pe cea care ți se potrivește cel mai bine. 

  • Mănâncă mai sănătos 

Primăvara este o ocazie perfectă de a adopta obiceiuri alimentare mai bune, pentru că acum ai la dispoziție o mare varietate de fructe și legume bio din care poți alege. După toate alimentele procesate pe care le-ai consumat în iarna care a trecut, ai putea încerca o cură naturală de detoxifiere, cu multe smoothie-uri și cât mai multe salate de fructe și legume. În acestea poți adăuga semințe de in, de cânepă sau de chia, bogate în uleiuri esențiale. De asemenea, asigură-te că te hidratezi corespunzător și că bei cel puțin opt pahare de apă pe zi. 

A mânca sănătos nu ține doar de alimentele pe care le consumi, ci și de perioadele în care îți programezi mesele. Încearcă să-ți faci un orar zilnic al meselor, pe care să-l respecți cu strictețe. Astfel, încearcă să iei micul dejun la cel puțin o oră după ce te-ai trezit, prânzul la maximum patru ore după prima masă și cina cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Pregătește și câteva gustări pe care le poți servi între mesele principale. Salatele de fructe, semințele, nucile sau un iaurt pot reprezenta o gustare hrănitoare și sănătoasă.

  • Fă mai multă mișcare  

Mișcarea nu este necesară doar pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. Activitatea fizică zilnică are multiple beneficii, printre care: reglarea tensiunii arteriale, diminuarea nivelului de colesterol, dar și reducerea anxietății și a stresului. Pe lângă toate acestea, să nu uităm de caloriile pe care le vei arde în timpul sesiunii tale de alergat sau de exerciții fizice. 

Dacă vremea friguroasă din timpul iernii nu ți-a permis să ieși în parc pentru a face exerciții fizice, acum este ocazia perfectă de a începe. Poate că în prima lună a primăverii vremea nu va fi frumoasă în fiecare zi, însă în zilele mai mohorâte poți face câteva exerciții fizice în casă sau poți merge la sală. Rezultatele vor fi uimitoare, iar starea ta de bine se va îmbunătăți considerabil.

  • Urmează-ți pasiunile 

Dacă ai o activitate pe care o făceai cu plăcere în trecut, pe care a trebuit să o întrerupi din diferite motive, acum este momentul perfect să o reiei. Rezervă-ți câteva ore pe săptămână pe care să le dedici strict hobby-ului tău. 

Gătitul, dansul, pictura sau grădinăritul sunt doar câteva dintre activitățile care îți vor aduce liniștea interioară la care tânjești și care te vor ajuta să te deconectezi de la problemele cotidiene. De asemenea, poți alege o activitate care să îți dezvolte creativitatea și, de ce nu, una pe care o poți transforma într-o mică afacere. Astfel, poți începe să confecționezi obiecte handmade sau să realizezi picturi, pe care să le vinzi apoi fie în mediul online, fie la diverse evenimente de profil. 

Pregătește-te să îmbrățișezi schimbarea și să devii un nou om în primăvara aceasta. Poate că va fi puțin mai greu la început, însă odată ce vei descoperi beneficiile noului tău stil de viață, totul va merge aproape de la sine. Fii optimistă și lasă pozitivitatea să-ți ghideze pașii. 

Sursa Foto: Shutterstock 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda