Ochii au fost dintotdeauna în centrul machiajului. De la sprâncene desenate subțiri în anii ‘20, la liniile elegante de tuș, în anii ‘50, și până la culorile puternice și îndrăznețe, în anii ‘80, modul în care femeile au ales să contureze privirea s-a schimbat, însă nevoia a rămas constantă. Astfel, în rândurile ce urmează îți vom povesti despre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în machiajul ochilor, indiferent că vorbim de primer, despre pigmenti de ochi sau despre mascara.

Totul pornește de la rutina de îngrijire

Poate cel mai important lucru atunci când vine vorba de makeup este faptul că totul pornește cu mult înainte de-a aplica propriu-zis produse de machiaj pe față. Aspectul final al tenului depinde în egală măsură de produse și cum sunt ele aplicate, dar mai ales de cum alegi să-ți îngrijești tenul. În acest sens, trebuie să te asiguri că pielea este demachiată, curățată și hidratată corespunzător. Aici, recomandarea noastră este să folosești produse potrivite tenului tău și care să răspundă la nevoile acestuia. Un alt pas important este să nu uiți să apelezi la o cremă sau la un produs cosmetic cu SPF care, pe termen lung, are rolul de a-ți proteja tenul de efectul razelor de soare ce îmbătrânesc pielea.

Nu neglija baza de machiaj 

În continuarea celor spuse mai sus, fondul de ten, precum și produsele aplicate pe ten ulterior, se poate așeza într-un fel sau altul în funcție de ceea ce se află la bază. Din acest motiv, specialiștii în make-up recomandă utilizarea unei baze de machiaj, respectiv a unui primer. Acesta are rolul de a netezi și matifia pielea, pentru a o pregăti pentru machiajul propriu-zis, astfel încât el să reziste cât mai mult timp, fără a se aduna în pliurile feței. În plus, el ajuta la minimizarea porilor și oferă un plus de hidratare pielii.

Sprâncenele, la fel de importante ca ochii

Cu timpul, machiajul sprâncenelor a devenit poate la fel de important ca cel al ochilor, acestea dând expresivitate privirii. Modul în care cosmetizăm sprâncenele poate schimba întreaga fizionomie. Poți folosi un creion în culoarea părului tău natural, farduri – unul mai închis, pentru a acoperi zonele unde sprâncenele sunt mai rare, iar altul mai deschis, pentru a lumina arcada – sau, de ce nu, un gel de sprâncene care să le și fixeze. 

Combină fardurile în culori deschise și închise

Atunci când vine vorba de culoare, trebuie în primul rând să subliniem faptul că nu ar trebui să te ferești de ea, ci doar să găsești nuanțele potrivite culorii tale. În ceea ce privește cum le aplicăm pe acestea pe pleoapă, sfatul nostru este să aplici culorile mai deschise pe pleoapa mobilă, iar cu cele mai închise să accentuezi pliul ochiului și colțul extern. Apoi, dacă îți dorești un look mai extravagant, care să te aducă în centrul atenției, îndreaptă-te către pigmenții pentru machiaj. Pigmenții sunt farduri sub formă de pulbere, cu o concentrație mare și o saturație care oferă culoarea intensă dorită chiar din prima aplicare.

Iluminează colțul intern al ochilor

Pe lângă culoare, zonele iluminate și umbrele sunt cele care transformă un machiaj bun într-unul excelent.Recomandarea noastră este să accentuezi ochii aplicând un iluminator în colțul intern al acestora. Acest pas îți va face ochii să pară nu doar mai luminoși, ci va da și senzația de ochi mari. În ceea ce privește produsul, nu trebuie să-ți faci griji: poți folosi același iluminator pe care îl aplici pe pomeți.

Apelează cu încredere la tușul de ochi

O linie de tuș de ochi poate da look-ului acel accent de eleganță și sexyness. Linia de tuș poate fi subtilă și delicată, pentru a masca linia genelor, sau puternic definită și senzuală, pentru a evidenția ochii și a atrage atenția. Tot ce trebuie să faci înainte este să afli care este forma liniei care îți avantajează fizionomia. Dacă nu ești sigură, trasează doar o linie delicată, la baza genelor.

Folosește mascara și pe genele inferioare

În final, orice machiaj, fie el bogat în culoare sau nu, este complimentat de gene false sau de o mascara bună, în special pentru că acestea pot oferi un plus de volum și lungime. Pentru mai multă profunzime, recomandăm să aplici mascara și pe genele inferioare. Pentru a împiedica transferul produsului pe piele, sfatul nostru este să apelezi la o mascara waterproof pentru genele inferioare.

Acum știi cum să îți evidențiezi trăsăturile naturale, iar machiajul ochilor tai va fura privirile tuturor.

Sursă foto: Ali Pazani, Kelly Sikkema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda