Primăvara, garderoba se schimbă și, odată cu ea, ne expunem din nou pielea după un întreg anotimp în care am protejat-o de frig și vânt. Iarna, aceasta devine mai uscată și mai lipsită de vitalitate, așa că primăvara poate fi privită ca o adevărată renaștere la nivelul pielii. De aceea, este normal ca în acest anotimp să faci o schimbare de rutină în îngrijire. Ține cont de următoarele sfaturi pentru ca pielea ta să fie gata de primăvară în timp record:

  1. Exfoliază-ți pielea de două-trei ori pe săptămână

La sfârșitul iernii, pielea poate arăta lipsită de strălucire din cauza factorilor de mediu. Ca să-i redai strălucirea naturală, un pas important e exfolierea, procesul prin care se îndepărtează celulele moarte. Aceasta este de ajutor și în hidratarea pielii, deoarece cremele se absorb mai ușor. E important să nu te exfoliezi la întâmplare, ci de două-trei ori pe săptămână, potrivit Verily. Dacă te exfoliezi mai rar, nu vei beneficia de rezultate la fel de bune. Pe de altă parte, dacă te exfoliezi mai des săptămână, îți poți irita sau inflama pielea.

  1. Epilează-te cu precizie

În cele mai multe zile de iarnă, nu e o tragedie dacă nu ne epilăm perfect pe picioare. Eventualele fire trecute cu vederea ajung oricum să fie mascate de blugi sau pantaloni. Însă pe măsură ce aceștia cedează locul fustelor și rochițelor de primăvară, epilarea trebuie să devină mai precisă. Prin urmare, primăvara e momentul să verifici cât de eficace e dispozitivul tău de epilare și dacă îl poți înlocui cu unul care să îți ofere rezultate mai bune. Spre exemplu, anumite epilatoare sunt mai precise, deoarece sunt dotate cu discuri ceramice, create special pentru prinderea firelor mici și fine

  1. Asigură-ți protecția solară

Nu aștepta până la venirea verii ca să îți protejezi pielea împotriva soarelui. Razele UV (care sunt cauza arsurilor solare și factorul principal al cancerului de piele) sunt prezente chiar dacă temperatura nu e deosebit de ridicată. Cancer Council avertizează că și primăvara ar trebui să ne protejăm pielea împotriva razelor UV.

Prin urmare, verifică valabilitatea cremei de protecție solară și înlocuiește-o, dacă e cazul. Repetă operațiunea și pentru produse cu protecție solară, cum sunt anumite balsamuri de buze sau creme hidratante.

  1. Schimbă produsele hidratante pe care le folosești

Iarna, avem nevoie de creme mai grase, la care putem însă renunța odată cu venirea primăverii. În acest anotimp, sunt preferabile cele cu o textură mai lejeră. Acest lucru e valabil atât pentru ten, cât și pentru mâini. E bine să aplici crema atât dimineața, cât și seara.

Totodată, probabil va trebui să schimbi fondul de ten folosit pe timpul iernii. Primăvara este preferabil un look mai natural și mai puțin încărcat în ceea ce privește machiajul. Poți opta pentru o textură mai ușoară, însă nu uita să folosești o cremă înainte să aplici fondul de ten. De asemenea, e ideal să alegi un fond de ten care are protecție împotriva razelor UV.

  1. Consumă mai multe lichide

De multe ori, ne preocupăm de hidratarea din exterior a corpului, uitând un aspect esențial: să consumăm suficientă apă. Pentru o piele cu o strălucire sănătoasă, asigură-te că bei destulă pe parcursul zilei. Îți poate fi de folos un recipient cu care să măsori apa consumată sau o aplicație cu care să monitorizezi câte pahare ai băut.

  1. Asigură-te că incluzi alimente benefice pielii în alimentație

O piele sănătoasă are nevoie de anumite vitamine, minerale și substanțe nutritive. Ca să te ferești de eventuale deficiențe care îți afectează pielea, asigură-te ca ai o alimentație sănătoasă. Potrivit HealthLine, următoarele alimente sunt deosebit de benefice pentru piele: peștele bogat în grăsimi, avocado, nucile, semințele de floarea soarelui, cartofii dulci, ardeii grași, brocolli, roșiile, soia și ciocolata amăruie.

Sursă foto: Shutterstock

Total
32
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda