Sursa foto: pixabay.com
Fiecare femeie alege la un moment dat o anumită metodă de epilare, după ce încearcă mai multe,treptat, pentru a vedea care anume este potrivită pentru ea. Fiecare dintre noi își dorește o piele fină, catifelată, și vrem să o avem cu ajutorul acelei metode care oferă cele mai bune rezultate.
Îți prezentăm, în cele ce urmează, diferite modalități de epilare, fiecare cu plusurile și minusurile ei. Tu alegi ce anume ți se potrivește cel mai bine.
Sursa foto: vinomedspa.com
Epilare cu un epilator
Acest tip de epilare se realizează cu ajutorul unui aparat special. Găsești epilatoare de la diverse branduri: Panasonic, Braun, Remington, Beurer și multe altele. Ele pot să difere ca număr de pensete de la 8 până la 60. Cu cât sunt mai multe pensete, cu atât epilarea se face mai fin, fiind prinse chiar și firele subțiri, dar și cele scurte.
Epilatorul se potrivește mai multor zone ale corpului: brațe, picioare, axilă și chiar și zona bikinilor, în cazul în care ai firul de păr nu foarte gros.
Avantaje:
Prin folosirea lui obții o piele fină pentru o perioadă mare de timp (până la 3 săptămâni). De asemenea, procesul este destul de rapid și nu necesită programare si deplasarea până la un salon cosmetic.
Dezavantaje:
Epilarea poate deveni dureroasă în anumite zone sau poate fi greu de suportat pentru persoane cu o sensibilitate crescută a pielii. De asemenea, la unele persoane pot apărea fire crescute pe sub piele.
Tehnologia IPL (Intense Pulsed Light)
Una dintre cele mai noi tehnologii din domeniu, epilarea cu un aparat cu IPL reprezintă o alternativă pentru acasă la epilarea cu IPL de la salon. Aceste epilatoare noi au costuri mai reduse față de salon și oferă confort în utilizare, fără să necesite deplasare sau programare.
Epilarea de acest tip se realizează prin concentrarea unei lumini intense pe porțiuni mici de piele. Lumina este absorbită de pigmentul foliculului de păr de sub suprafața pielii, ea încălzind acel folicul și dezactivând procesul de creștere.
Tehnologia IPL este strâns legată de pigmentul de piele. Femeile cu o piele mai deschisă la culoare și un fir de păr mai închis au observat cele mai bune rezultate.
Sursa foto: misscoty.com
Avantaje:
Metoda este rapidă și nedureroasă, tratamentul se poate aplica treptat pe diverse porțiuni de piele. Procesul de creștere a firelor de păr este întârziat mult, iar, în timp, rezultatele sunt din ce în ce mai bune. Firele care mai cresc vor fi rare și subțiri.
Dezavantaje:
Este nevoie ca pielea să fie rasă înainte de fiecare tratament. Rezultatele nu sunt permanente, este nevoie de ședințe repetate la anumite intervale de timp. În perioada utilizării IPL, este necesară atenție în ceea ce privește expunerea la soare timp de 6 săptămâni înainte și după tratament. Pigmentul din piele devine mai sensibil și astfel pot apărea arsuri de la soare mult mai rapid. Schimbările hormonale date de sarcină sau de menopauză pot determina de asemenea revenirea creșterii firului de păr.
Epilare cu ceara
Acest tip de epilare constă în aplicarea de ceară caldă sau rece pe piele, iar după ce aceasta se răcește sau se lipește bine de piele, se îndepărtează prin smulgere rapidă, în sensul invers creșterii firelor de păr.
Pentru ușurința procedurii, găsești benzi de ceară pentru epilare în aproape orice supermarket.
Avantaje:
Rezultatele durează pe termen lung, la nivel de săptămâni, astfel că nu mai ai grija epilării prea des. În plus, pielea rămâne fină la atingere, deoarece ceara îndepărtează și celulele moarte de la suprafața pielii.
Dezavantaje:
Este o metodă destul de dureroasă, pielea se poate înroși sau usca imediat după epilare. De aceea trebuie să acorzi multă atenție aplicării unei creme hidratante și anti-iritații după (preferabil să conțină aloe vera).
Epilare cu un aparat de ras
Aceasta se realizează cu un aparat de ras de unică folosință, sau de folosință mai îndelungată. Pentru rezultate bune, epilarea se realizeaza pe pielea umedă și lubrifiată, la duș.
Avantaje:
Este o procedură rapidă, fără durere. Pielea rămâne fină, sunt exfoliate delicat și celulele moarte vinovate de asprimea pielii. Este o metodă la care poți apela atunci când ești pe fugă și vrei să arăți impecabil în numai câteva minute. Este ideală și în cazul în care porți frecvent fuste, rochii sau pantaloni scurți, deci nu poți acorda timp firului de păr să crească suficient pentru a fi îndepărtat prin smulgere.
Sursa foto: misscoty.com
Dezavantaje:
Rezultatele se mențin doar o zi, maximum două. De aceea, acest tip de epilare trebuie repetat frecvent.
Epilare cu ajutorul unei creme
Crema depilatoare conține substanțe chimice care dizolvă firele de păr de la suprafața pielii. Crema se aplică și se lasă să acționeze în jur de 10 minute, apoi se îndepărtează ușor cu ajutorul unui burete.
Avantaje:
Este o metodă nedureroasă și ieftină.
Dezavantaje:
Poate fi o metodă nepotrivită pentru persoanele cu o piele sensibilă. Crema respectivă acționează și asupra epidermei dând o senzație neplăcută de usturime. Ulterior, pielea poate rămâne roșie și iritată, astfel că e nevoie de soluții calmante. Ca să fii sigură că nu apar probleme majore, testează crema pe porțiuni mici de piele și vezi cum reacționează, înainte de aplicarea pe suprafețe mari.
Ți-am prezentat cele mai folosite metode de epilare, cu avantajele și dezavantajele fiecăreia. Pe baza lor, poți lua decizia de a înlocui metoda de epilare pe care o folosești acum sau poți încerca una nouă. Important este să o alegi pe aceea care este cea mai potrivită tipului tău de piele.