Nicio aplicație nu poate înlocui o întâlnire cu medicul, însă îți oferă puțină liniște sufletească atunci când știi că totul este în regulă chiar dacă ai avut o zi proastă. Fie că vrei să ai un copil, să eviți o sarcină nedorită sau doar să știi că ciclul tău menstrual este normal, poți afla aceste lucruri și multe altele prin simpla introducere a unor date într-o aplicație pentru fertilitate.

Fertility Friend App
Glow
Groove
My Cycles Period Tracker
Ovia Fertility
DOT Period & Fertility Tracker
Kindara
Clue
Flo
Ovuview

Odată cu omniprezența smartphone-urilor, piața de aplicații a explodat la rândul ei. Astfel, nu e de mirare că și numărul aplicațiilor medicale a crescut la fel de mult (de la 40.000 în 2012 la peste 97.000 la începutul lui 2017). Aplicațiile pentru fertilitate nu au făcut excepție. Potrivit unui studiu publicat în iulie 2016, existau peste 100 de aplicații de fertilitate.

Cum să alegem cea mai bună aplicație pentru nevoile noastre? Mai întâi ar trebui să ne gândim ce dorim de la o aplicație de fertilitate. Unele aplicații oferă design minimalist, altele sunt pline de grafice care îi pot da bătăi de cap și celei mai analitice minți. Mai jos avem o listă cu cele mai populare aplicații, cu informații despre ce face fiecare dintre ele și cât de precise sunt datele oferite.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 2.1

Fertility Friend App  (Android, iOS)

Fertility Friend te ajută să te ajuți. Tot ceea ce ai de făcut este să îți petreci câteva minute în fiecare zi pentru a descrie cum te simți. Aplicația identifică intervalele fertile și nu numai atât. Te ajută să simți că nu ești singură (există o comunitate de milioane de utilizatoare) și te ține la curent cu informații clare cu ajutorul multor materiale video și tutoriale. De asemenea, Fertility Friend este o aplicație gratuită, poate fi accesată chiar și fără Wi-Fi și nu are reclame.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 3.1

Glow (Android, iOS)

Glow este genul de aplicație de fertilitate care devine mai „deșteaptă” și deci mai precisă cu cât o folosești mai mult. Această aplicație are încorporate nu doar un calendar menstrual și unul pentru ovulație, ci îți oferă și posibilitatea de a-ți planifica sarcina (pe baza simptomelor, a datelor menstrelor, a numărului orelor dormite într-o noapte, a temperaturii corporale, frecvenței contactelor sexuale și a medicamentelor pe care le iei).

În plus, această aplicație vine și în ajutorul celor care efectuează o procedură de fertilizare in vitro sau apelează la inseminare intrauterină. Poți introduce zilnic informații despre starea de spirit, nivelul stresului, consumul de alcool, greutate, activitate fizică și multe altele. După analizarea acestor date, Glow îți oferă programe personalizate pentru corpul tău și stilul tău de viață. De exemplu, dacă observă că ai sub greutatea normală, îți va sugera o masă bogată în proteine pe zi.

Dacă nu ești pregătită încă să ai un copil, această aplicație îți vine și în acest caz în ajutor, oferindu-ți notificări prin care ești anunțată când trebuie să iei contraceptivele. Pe lângă aceste beneficii, Glow este și una dintre puținele aplicații care are ca opțiune și analiza fertilității masculine.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 4.0

Groove (Android, iOS)

Groove îți permite nu numai să introduci date pentru a planifica sau pentru a evita o sarcină, ci îți și spune care sunt valorile normale în funcție de ziua ciclului sau de momentul în care te afli în dezvoltarea sarcinii. Aplicația prezice viitoarele cicluri menstruale pe baza datelor oferite în lunile precedente, oferindu-ți posibilitatea de a bifa starea fluidului cervical.

În caz că ai vreun lapsus în materie de fertilitate, Groove îți oferă o bază de date semnificativă cu informații despre sarcină, fertilitate și boli cu transmitere sexuală.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 5.0

My Cycles Period Tracker (Android, iOS)

Cu o interfață intuitivă, această aplicație te lasă să o personalizezi cu date despre simptomele de zi cu zi, de la consistența mucusului cervical la o durere de cap. My Cycles Period and Ovulation Tracker este una din puținele aplicații de fertilitate care îți permit să vizualizezi ciclul pentru menstruație și pentru ovulație pe același ecran – astfel ai o imagine de ansamblu pentru viitorul apropiat.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 6.0

Ovia Fertility (Android, iOS)

Dezvoltată în urma unui parteneriat dintre oamenii de știință de la Harvard și specialiști în fertilitate, Ovia Fertility este una din cele mai precise aplicații de acest fel. Ovia reunește în același pachet un calculator ovular, predicții și susținere pentru femeile cu cicluri neregulate și o suită de articole scrise de experți (plus o secțiune destinată celor care nu vor încă să conceapă un copil).

Datorită abordării științifice, această aplicație oferă soluții personalizate în funcție de ritmul circadian, de nivelul de hidratare, dacă ai consumat sau nu fructe și legume sau de valoarea pulsului. Interfața îți arată în ce zi a ciclului ești, cât de fertilă ești și cât mai ai de așteptat până poți face un test de sarcină. Ovia îți oferă și posibilitatea de a împărtăși informațiile cu partenerul sau cu cea mai bună prietenă.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 7.0

DOT Period & Fertility Tracker (Android, iOS)

DOT a atras atenția mass-media mai ales datorită „curajului” de a se lăsa testată în cadrul unui studiu al Universității Georgetown (început în februarie 2017). Anterior, un alt studiu pentru această aplicație a ajuns la concluzia că DOT ajută la evitarea unei sarcini nedorite în 96-98% din cazuri.

Această aplicație are o abordare unică, diferențiindu-se de celelalte aplicații de fertilitate. Aplicația poartă numele DOT (Dynamic Optimal Timing) și prezice în fiecare zi riscul unei sarcini. Disponibilă pentru cicluri de la 20 la 40 de zile, dar și pentru iregularități, DOT îți spune instantaneu dacă ai un risc scăzut, mediu sau ridicat de a rămâne însărcinată. La rândul tău, poți folosi aceste informații pentru a concepe un copil sau pentru a evita o sarcină nedorită.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 8.0

Kindara (Android, iOS)

Folosind Kindara poți ține evidența frecvenței contactelor sexuale, a datelor ciclului menstrual și a testelor de sarcină, aplicația prezicând zilele în care are loc ovulația. Dacă vrei să înregistrezi și mai multe date, Kindara îți permite să monitorizezi informațiile despre cervix (lungime, fermitate, cum se prezintă fluidul). Pentru o precizie și mai mare, varianta premium a aplicației vine la pachet cu un termometru care se sincronizează prin Bluetooth. Potrivit fondatorilor, Kindara vrea să găsească acele probleme medicale care pot împiedica apariția unei sarcini.

În plus, odată devenită o utilizatoare a aplicației Kindara, te vei putea alătura unei comunități (peste un milion de membre) în care vei putea schimba păreri și unde vei afla cele mai noi știri legate de fertilitate. Cu toate că suntem diferite, uneori te simți mai bine să afli că și altcineva trece prin aceeași experiență ca și tine și că nu e așa normal să ai crampe la 3 dimineața.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 9.0

Clue  (Android, iOS)

Clue folosește un algoritm pentru a calcula ciclul menstrual și cel ovular. Îi poți oferi informații despre starea de spirit, detalii legate de colul uterin (cervix), activitatea sexuală, niveluri de energie și chiar și note personale. Folosind Clue vei putea să îți înregistrezi informațiile medicale ale zilei în mai puțin de un minut.

Dezvoltată de American College of Obstetricians and Gynecologists, această aplicație are grijă și să-ți amintească să îți iei anticoncepționalele atunci când vrei să eviți o sarcină.

În plus, Clue are utilizatoarele „în minte” și atunci când vine vorba de interfață. Are un logo discret, iar numele nu ar face pe nimeni să creadă că este o aplicație pentru fertilitate.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 10.0

Flo (Android, iOS)

Flo este una din puținele aplicații care folosește inteligența artificială pentru a determina cu acuratețe datele menstruației și ovulației tale. Poți programa să primești notificări atunci când ești fertilă și poți bifa ca aplicația să îți propună ce schimbări poți face în viața ta de zi cu zi (în materie de somn, activitate fizică, alimentație sau consum de apă) pentru a avea un ciclu menstrual regulat.

3.9 aplicatiifertilitate@womenontop 11.0

Ovuview (Android)

Ovuview îți permite să fii tu cea care decide ce vrei să monitorizezi. Dacă nu vrei să vezi informații despre fertilitate și vrei doar să fii la curent cu data viitorului ciclu menstrual, poți face acest lucru. Optând pentru fertilitate va trebui să introduci nu doar date despre starea colului uterin (cervix), ci și despre temperatura corporală (aceste informații îi vor permite aplicației să îți ofere predicții mult mai precise). Partea bună la Ovuview este că te lasă să introduci și date despre severitatea unui simptom. În mod automat va „considera” că ora la care ai introdus temperatura corporală este și ora la care ți-ai luat temperatura; fii atentă la acest detaliu dacă te decizi să îți instalezi Ovuview pentru că măsurarea temperaturii la prânz și introducerea ei în aplicație seara s-ar putea să îți dea peste cap rezultatele.

Orice aplicație ai decide să folosești (și ar fi recomandat să încerci mai multe pentru a vedea care ți se potrivește mai bine), aceasta nu este un substitut pentru un drum la doctor. Sigur, îți oferă câteva informații care te pot liniști atunci când ciclul menstrual a devenit neregulat, însă acele grafice, oricât ar fi de complexe, trebuie arătate unui specialist care să le analizeze și care să îți ofere soluțiile cele mai potrivite corpului tău.

Surse foto: Shutterstock

Total
6
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda