Extensiile de gene sunt un truc la care din ce în ce mai multe femei apelează atunci când vor să obțină un look seducător, cu un minimum de efort.

Se întâmplă să nu ai tot timpul la dispoziție câteva zeci de minute să te machiezi înainte să ieși din casă. Sau pur și simplu să nu ai chef apelezi mereu la produsele de make-up, deși  ai vrea să te simți, cât de puțin, aranjată atunci când dai ochii cu lumea.

Extensiile de gene sunt cea mai simplă soluție, care te ajută să te simți frumoasă chiar și în situații precum mersul la spa, piscină sau jogging, unde un machiaj, oricât de natural, ar fi prea mult.

Și deși poate mulți cred că extensiile de gene sunt o invenție recentă, la fel ca multe alte trucuri și proceduri estetice, ei bine ele au fost inventate make-up artistul Max Factor, la începutul secolului XX.

Cu timpul însă produsele și tehnicile de aplicare s-au îmbunătățit, astfel că dacă vrei să apelezi la extensiile de gene, sunt câteva informații pe care trebuie să le știi.

Să le luăm pe rând.

Cum se aplică extensiile de gene
Ce costuri implică extensiile de gene
De ce să optezi pentru extensii de gene
Tipuri de extensii de gene și tehnici de aplicare
Întreținere
Alte sfaturi de care să ții cont
Important de reținut!

Cum se aplică extensiile de gene

  • Genele se aplică la 1mm de pleoapă, pe genele mature.
  • Nu intra niciodată în contact cu pielea, doar cu firul de păr al genei pe care a fost aplicat, perfect izolat de restul genelor naturale.
  • Pe o geană se pot aplica de la 1 la 15 extensii de gene.
  • Adezivul de gene este unul special și se adaptează în funcție de tipul de extensii ales și de sensibilitatea ochilor.
  • Aplicarea unui set durează în medie 2 ore jumătate

Ce costuri implică extensiile de gene

Costurile variază în funcție de tipul de extensii ales și, bineînțeles, de salonul și specialiștii la care apelezi. Există totuși niște praguri care te pot ajuta să te orientezi.

Spre exemplu, pentru un set de extensii de gene, te poți aștepta să investești de la 250 lei în sus.

Pentru retuș, investiția poate varia între 150 și 240 lei. În funcție de tipul de extensii aplicate, retușul este necesar odată la 3-4 săptămâni.

Ce se întâmplă dacă treci peste perioada de retuș recomandată?

Este posibil să plătești mai mult, întrucât genele tale naturale vor cădea iar procedura de retuș a extensiilor de gene va dura mai mult și va necesita mai multe produse.

De ce să optezi pentru extensii de gene

Deși pare o metodă care este în contradicție cu frumusețea naturală, de fapt s-ar putea să fie exact invers. Odată ce începi să porți extensiile de gene, vei renunța la eyeliner, rimel și poate chiar și la fardul de pleoape.

S-ar putea să te regăsești mai mult într-un look mai natural și să  mai reduci din produsele de make-up pe care le foloseai zilnic. Așadar s-ar putea să ajungi să preferi extensiile de gene machiajului clasic pe timp de zi.

Așadar, va fi mult mai comod. Dacă folosești extensiile de gene nu vei mai pierde timp dimineața cu machiajul și, bineînțeles, demachierea va fi mult mai simplă.

Tipuri de extensii de gene și tehnici de aplicare

Există mai multe tipuri de extensii de gene și tehnici de aplicare, care ajută la corectarea sau echilibrarea trăsăturilor, în funcție de fizionomie și de propriile tale preferințe

O aplicare corectă a extensiilor de gene aduce și rezultate pe măsură. Poți obține, după caz, un efect de apropiere sau îndepărtare a ochilor, sau un aspect de lifting.

Extensiile de gene se diferențiază în funcție de:

  1. Cât sunt de lungi – extensiile de gene pot avea o lungime cuprinsă între 4 și20mm. Lungimea maximă recomandată de specialiști este de 12-13mm (17mm fiind deja o excepție).
  2. Cât sunt de dese – volumul extensiilor de gene este numerotat de la 1D până la 12D, unde:
  • 1D – reprezintă un singur fir de extensii de geană aplicată pe un fir de geană naturală (tehnica fir cu fir)
  • 2D – reprezintă 2 fire de extensii de gene aplicată pe un fir de geană naturală (tehnica fir cu fir)
  • 3D – reprezintă 3 fire de extensii de gene aplicate pe un fir de geană naturală, prin tehnica fir cu fir
  • 3D-6D – reprezintă un mănunchi de 3-6 fire de extensii de gene aplicate pe un fir de geană naturală, prin tehnica de volum (se aplică direct un mănunchi întreg)
  • 6D-12D – reprezintă un mănunchi de 6-12 fire de extensii de gene aplicate pe un fir de geană naturală, prin tehnica de volum (se aplică direct un mănunchi întreg)
  1. Cât sunt de groase – grosimea extensiilor de gene poate fi între 0,03mm (pentru extensiile de volum 6D-12D) și 0,25mm (pentru aplicările fir cu fir)
  2. Curbură – ajută la corectarea anumitor particularități de formă ale ochilor. Denumirile de de catalog sunt: J, B, C, CC, D, L, LCD, LD).
  3. Luciu

Atunci când alegi tipul de extensii care ți se potrivește cel mai bine, este indicat să apelezi la un specialist. Acesta va ști să țină cont de:

  • Trăsăturile feței
  • Forma ochiului
  • Lungimea și cantitatea genelor naturale
  • Stilul de viață

Un tip de extensii foarte căutat este cel cu efect de eyeliner, care oferă un aspect de ochi foarte bine conturați.

Întreținere

Dacă este pentru prima oară când folosești extensii de gene, este bine să citești cu atenție instrucțiunile care urmează. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare în perioada imediat următoare după aplicarea extensiilor, precum și alte reguli de îngrijire de care trebuie să ții cont pe toată durata în care vei purta extensiile.

Să le luam pe rând.

În primele 2 zile după aplicarea extensiilor:

  • Nu dormi cu fața spre pernă
  • Nu merge la solar
  • Evită aburii de orice fel (spa, saună, tratamente cosmetice)
  • Evită spălarea extensiilor cu cantități abundente de apă (este de preferat să nu te scalzi cu capul în mare sau piscină în aceste 2 zile)
  • Evită contactul genelor cu produse care conțin ulei (inclusiv cremele de față)
  • Evită, pe cât posibil, să te machiezi la baza genelor
  • Nu le atinge cu mâinile pentru ca adezivul să se usuce complet

În restul timpului cât porți extensiile trebuie să:

  • Te demachiezi cu produse speciale de demachiere în zona ochilor.. În general, este recomandat să folosești produse pe bază de apă (apă micelară sau loțiune tonică).
  • Cureți zona ochilor cu mișcări ușoare, fără a freca. Pentru curățare este recomandat să folosești doar spumele speciale pentru extensiile de gene. Nu uita că, deși nu ai machiaj la ochi, și extensiile de gene trebuie curățate de praf și de secreția de sebum.
  • Nu folosești rimel (asta dacă nu vrei ca genele să ți se lipească între ele și, în final, să înceapă să îți cadă genele naturale).
  • Eviți, în continuare, folosirea în zona ochilor a produselor care conțin ulei.
  • Periezi zilnic genele cu o periuță specială.

O întrebare des întâlnită este dacă extensiile de gene pot afecta genele naturale. Ei bine, dacă respecți întocmai sfaturile de întreținere și apelezi la un specialist care folosește produse de calitate, aplică extensiile corect și te învață ce să faci și ce să nu faci pe toată perioada cât porți extensii, genele tale naturale nu vor avea absolut deloc de suferit.

Alte sfaturi de care să ții cont

Ai grijă la raportul preț-calitate.  Ca în multe cazuri, nu întotdeauna mai ieftin este mai bun. Diferența de preț care s-ar putea să te atragă la început, ulterior se va resimți fie în calitatea produselor, fie în nivelul de calificare al personalului de la salon.

Este foarte important ca adezivul folosit să fie unul special dedicat lipirii extensiilor de gene. Asta pentru a nu te trezi că îți cad extensiile de gene la puțin timp după ce au fost aplicate,  deși tu ai respectat întocmai sfaturile de întreținere.

Să nu mai menționăm faptul că un alt tip de adeziv îți poate topi genele naturale și îți poate irita ochii. Dacă știi că ești alergică, trebuie să anunți specialistul pentru ca acesta să folosească adeziv hipoalergenic.

Apelează la persoane într-adevăr specializate în aplicarea extensiilor de gene. Trebuie să fii conștientă de faptul că, la fel ca un doctor bun, un stilist de gene lucrează cu ochii clientului, așa că trebuie să aibă experiență și toate cunoștințele și calificările necesare. În caz contrar, te vei lovi de tot felul de situații neplăcute, ca atunci când

  • extensiile de gene sunt prea aproape sau chiar fixate în pleoapă și lipite între ele –  ceea ce îți va provoca o stare de disconfort
  • grosimea firelor nu corespunde cu grosimea genelor naturale – ceea ce te va face să arăți cel puțin ciudat

Timpul de aplicare a extensiilor de gene trebuie respectat întocmai. Dacă găsești vreun salon unde ți se promite că procedura de aplicare a extensiilor durează cu mult mai puțin decât cele 2 ore și jumătate, este bine să te întrebi dacă nu cumva persoana care îți aplică extensiile sare niște pași din proces.

Aplicarea extensiilor de gene se face cu mare atenție la detalii, separând fiecare geană în parte și aplicând pe ea unul sau mai multe fire de extensie. În  plus, la fiecare 15 minute trebuie folosit un alt adeziv, deoarece este indicat ca acesta să nu intre în contact cu aerul mai mult de un sfert de oră.

Important de reținut!

Alegerea corectă a tipului de extensii este foarte importantă. Și nu este ușor de făcut. Pentru a veni în completarea trăsăturilor tale, extensiile trebuie alese în funcție de forma feței, a ochilor, a sprâncenelor – în general, trebuie să țină cont de întreaga ta fizionomie.

Următorul pas este alegerea volumului și a tehnicii de aplicare și, în funcție de acestea, se va alege și grosimea potrivită. Niște extensii cu prea mult volum s-ar putea să nu fie în armonie cu trăsăturile feței tale, în timp ce extensiile cu un fir mai subțire decât genele tale naturale te vor face să arăți caraghios.

Rezultatul final va fi adaptat la trăsăturile tale naturale, așa că trebuie șă reții nu există extensii care să te facă să arăți exact fotografiile din revistele de beauty.

Sursă foto: shutterstock.com

Total
6
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda