Excesele alimentare, somnul neregulat, lipsa completă de activitate fizică reprezintă o extremă care îți poate dăuna pe termen lung. De la kilograme în plus, până la unele probleme de sănătate, toate acestea se leagă între ele, motiv pentru care este important să iei mereu măsuri. O altă extremă în care poți pica este aceea în care încerci să eviți excesele, fără să știi însă care sunt cu adevărat nocive și care nu. Înainte să începem să vorbim în detaliu despre ele, un lucru e important de știut. Chiar și atunci când un lucru este bun, atunci când e prea mult începe să devină o problemă.

4 cele mai întâlnite greșeli pe care le faci atunci când încerci să eviți excesele:

  1. Eviți complet grăsimile

Așa începem capitolul grăsimilor, un mare NU  în fiecare manual dedicat sfaturilor pentru diete și regimuri alimentare. În primul rând, evită să mergi după ideea de dietă. Nu vrei să slăbești acum câteva kilograme, pentru ca peste câteva săptămâni să le vezi la loc și poate cu ceva peste, așa că mai bine gândește-te la schimbarea stilului de viață. Știm că este o idee pe care ai tot văzut-o rostogolită în multe locuri, însă ceea ce ar trebui să urmărești pe termen lung este să mănânci și lucruri care îți plac, dar care nu îți fac rău.

Revenim așadar la capitolul grăsimilor, acolo unde te vei întâlni cu două mari categorii: grăsimile sănătoase și cele nesănătoase. Dacă ții la calitatea produselor pe care le mănânci, atunci trebuie să știi că, în cazul lactatelor, cu cât sunt mai degresate, cu atât sunt mai procesate. Poți alege să mănânci mai gras aici, dar în cantități mai mici, iar totul va fi bine.

De asemenea, nu uita de acele grăsimi excelente pe care le poți găsi în specii de pește cum ar fi somonul. Deși este un pește gras, somonul e ideal pentru persoanele care vor să mănânce sănătos. Același lucru îl putem spune și despre nuci, alune, migdale, caju și alte semințe care, deși conțin grăsimi, sunt extraordinare pentru organism. Singura condiție este să nu depășești 50-60 de grame pe zi. În categoria grăsimilor nesănătoase putem încadra rapid fast food-ul, junk food-ul și orice prăjeală te-ai gândi să faci acasă.

  1. Nu te poți bucura de un cocktail la un eveniment special

Alcoolul este un subiect delicat, dar trebuie abordat atunci când ții la silueta ta. În mod normal, alcoolul îngrașă, însă nu toate tipurile de alcool sunt atât de nocive. Poți să te bucuri de un pahar de gin de calitate la o ocazie specială, spre exemplu, datorită numărului scăzut de calorii. Ai grijă însă la cantitate și păstrează acest obicei doar în cazul momentelor cu adevărat speciale.

  1. Nu mănânci destul

Niciodată nu este bine să înlocuiești prea mult cu prea puțin, mai ales atunci când vine vorba despre alimentație. Dacă nu vrei să te simți mereu slăbită și să ai probleme de concentrare, atunci fă-ți un meniu zilnic cu produse sănătoase și învață să mănânci puțin și des. Trei mese principale cu legume și proteine și două gustări pline de vitamine ar trebui să îți dea toată energia de care ai nevoie într-o zi și să te mențină în deficitul caloric acceptabil pentru a putea slăbi

  1. Nu ești activă

Ceea ce mănânci este foarte important, dar nu este totul. Dacă nu vei face și puțin sport, kilogramele pe care le vei da jos vor lăsa în urma lor un corp fără tonus. Trei antrenamente pe săptămână, în care să alternezi între cardio și exercițiile cu greutăți, te vor ajuta să îți atingi scopurile, în limita acceptabilă. Pentru cele care vor să devină precum starurile de fitness de pe Instagram, atunci discuția se schimbă complet.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright g-stockstudio

Total
50
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda