Un machiaj perfect poate fi de multe ori o mare bătaie de cap și unul dintre acele lucruri care îți mănâncă mult timp prețios, mai ales dimineața. Acesta este și motivul pentru care este timpul ca de acum încolo să începi să te gândești cum să aplici un machiaj de care să te bucuri mai mult timp și care nu are nevoie de retușuri zdravene după opt ore petrecute la birou, înainte de a ieși în oraș la un pahar de vin.

8 trucuri pentru un make-up care rezistă mai mult timp:

1. Începe cu o bază bună

Înainte să aplici machiaj pe ten, este important să îți pregătești din timp pielea. În primul rând, trebuie să te speli pe față și apoi să aplici o mască rapidă de numai 60 de secunde. Abia după aceea poți trece la crema hidratantă.

2. Rujul care te va ține toată ziua

Pentru buzele tale, cea mai bună metodă prin care te asiguri că machiajul va rezista toată ziua este aplicarea unor rujuri mate, care nu se întind, rezistă mult mai mult față de celelalte rujuri și oferă un aspect mai natural al buzelor. Atâta timp cât vei alege un ruj care se va potrivi cu tenul tău, nici nu vei avea nevoie de alte trucuri de machiaj ca să dai un contur mai spectaculos buzelor.

3. Un primer

Înainte să aplici fondul de ten și pudra, un primer te va ajuta să scapi de luciul neplăcut al feței, dar să oferi în același timp o bază excelentă pentru restul machiajului. Aceasta va ajuta fondul de ten și celelalte produse aplicate să reziste mai mult timp, fără a fi nevoită să dai un refresh machiajului tău la mijlocul zilei.

4. Folosește o pensulă

Oricât ai fi de tentată să folosești degetele mai des pentru a aplica fundația machiajului, o pensulă te va ajuta ca produsele aplicate să reziste mai mult timp. Și asta pentru că uleiul de pe mâini se poate transfera pe față, iar astfel vei avea nevoie de mai mult produs folosit pentru a obține același efect.

5. Folosește-te de straturi

Cu o pensulă ușoară, aplică fardul fără să pui o presiune prea mare pe suprafața pielii. Folosește straturile de farduri ca să obții rezultatul dorit. Dacă vei apăsa prea tare pe pielea feței, atunci fardul aplicat se va duce mult mai repede.

6. Machiaj pentru ochi odihniți toată ziua

Aplică o cremă antirid sub ochi înainte de a folosi concealer-ul, iar în acest fel vei putea scăpa mai ușor de cearcăne și vei căpăta o prospețime a ochilor care te va ține pe tot parcursul zilei.

7. Dermatograful să fie rezistent la apă

Evită orice altă formă de dermatograf, dacă nu este rezistent la apă. Aceasta este principala condiție pentru a putea beneficia de un machiaj rezistent pe tot parcursul unei zile.

8. Nu uita de „setting spray”

Odată ce ai aplicat toate straturile de machiaj și ești mulțumită de rezultat, folosește un setting spray pentru a-l fixa. Poți să-l folosești chiar de două ori, prima oară după ce ai aplicat baza, apoi la finalul întregului proces de make-up.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Alissa Kumarova

Total
19
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda