Francezii au o relație aparte cu parfumurile. Nu numai că apreciză aromele unice, de calitate, bine create, dar știu exact ce parfum să poarte și când. Dacă noi îl aplicăm, de regulă, fără să ne gândim prea mult la tehnică, franțuzoaicele știu câteva secrete de aplicare care prelungesc mirosul și potențează aroma parfumului. 

Pulverizează-l pe păr

Așa cum parfumurile rămân impregnate mai mult timp în țesături, la fel se întâmplă și când aplicăm parfumul pe păr. Pulverizarea aromei noastre favorite pe câteva șuvițe, de la o distanță de 20-30 de centimetri, îi va oferi părului nostru o aromă discretă, care va completa perfect mirosul parfumului pe piele. 

Nu face compromisuri

Mai înainte de toate, francezii apreciază calitatea unui parfum, care reprezintă o garanție a originalității sale. Un parfum contrafăcut nu numai că nu va mirosi la fel, dar poate fi periculos pentru a fi aplicat direct pe piele. Parfumurile false de designer conțin adeseori substanțe chimice sintetice, care atacă pielea și pot crea alergii sau iritații urâte. Acest lucru nu se întâmplă în cazul acelor parfumuri originale, de calitate, care sunt create cu atenție la fiecare ingredient pe care îl conțin și care sunt concepute sub cele mai înalte standarde, pentru a onora brandul pe care îl reprezintă. 

Nu îți freca încheieturile între ele după aplicarea parfumului

Se întâmplă adeseori să ne frecâm încheieturile mâinilor între ele, imediat după ce am pulverizat parfumul, crezând că astfel vom activa mirosul acestuia, iar aroma va deveni mai puternică. Însă acest gest nu face decât să spargă moleculele parfumului și să îi degradeze mirosul, făcându-l să persiste mult mai puțin pe piele. După aplicarea parfumului, lasă-l să se evapore în mod natural și evită să atingi zona respectivă. Vei observa că mirosul său va persista mai mult timp și se va simți mai intens. 

Păstrează distanța când pulverizezi parfumul

Un parfum trebuie să te învăluie și să ajungă pe o porțiune mai extinsă de pe corpul tău pentru a-și atinge potențialul maxim. Dacă îl pulverizezi de la o distantă foarte mică, nu numai că parfumul va curge, dar nu va reuși nici să se așeze bine pe piele. În schimb, pulverizează-l întotdeauna de la aproximativ 20 de centimetri distanță. Astfel, moleculele de parfum se vor prinde mai eficient de piele, prelungind durata mirosului. În zonele care pulsează, precum gâtul, în spatele urechii sau la încheietura mâinii, este suficientă o singură aplicare scurtă a parfumului pentru a mirosi bine întreaga zi.

Folosește întreaga gamă destinată parfumului

Atunci când vrei ca mirosul parfumului tău să reziste întreaga zi, este indicat să folosești gelul de duș și loțiunea din aceeași gamă. În caz contrar, ai grijă să alegi un gel de duș și o loțiune de corp fără miros sau cu o aromă neutră, care să nu interfereze cu mirosul parfumului tău. De asemenea, ține cont că parfumul miroase întotdeauna mai bine și mai intens pe o piele hidratată, așa că ai grijă să bei zilnic suficientă apă și să aplici o loțiune intens hidratantă după fiecare duș.

Sursa foto: EVG photos from Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda