Atunci când vine vorba despre machiaj, mai ales dacă ești la început, se întâmplă să îți scape multe lucruri de care să îți dai seama abia atunci când vezi rezultatul final în oglindă. Acest lucru poate să îți afecteze dispoziția, mai ales când te pregătești pentru o seară animată în inima Bucureștiului.

Dar, dacă e să o spunem pe cea dreaptă, nu există persoană care să nu fi făcut o greșeală atunci când vine vorba despre machiaj. Odată ce începi să câștigi experiență, însă, lucrurile se schimbă.

Ar fi mult prea mult de discutat dacă ar fi să luăm la rând fiecare produs de machiaj pe care îl ai sau ar trebui să îl folosești, așa că azi ne concentrăm pe un singur produs: pe corector. Chiar dacă, probabil, la o primă vedere, nu i-ai acorda o atât de mare importanță, odată ce îl alegi și îl folosești corect, vei putea să îți dai seama de cât de mare diferență poate să facă.

Greșeli pe care le poți face cu un corector și cum să le eviți

Poate cuvântul greșeli este un pic puternic, însă, atunci când aplici un corector sau un anticearcăn, poți să nu procedezi chiar corect din câteva puncte de vedere și, astfel, întreg machiajul să îți fie compromis. Ca să nu ajungi la astfel de situații, îți dăm câteva sfaturi care ne dorim din suflet să îți vină în ajutor.

  1. Alege corect nuanța, iar acest fapt se știe că nu este cel mai facil din lume. O nuanță prea deschisă va scoate în evidență tocmai imperfecțiunile pe care dorești să le ascunzi; iar una prea închisă va crea un contrast care nu va arăta bine deloc. Pentru a evita această problemă, aplică puțin corector pe mandibulă sau cât de aproape de zona pe care dorești să îl folosești și astfel vei da lovitura.
  2. Aplici prea mult corector atunci când se vede fața încărcată și ai un aspect de mască, la fel și atunci când liniile fine sunt accentuate în loc să se întâmple opusul. Sfatul nostru este să aplici produsul în straturi subțiri și să completezi doar acolo unde este nevoie. Mai bine aplici pe parcurs decât să trebuiască să îl dai jos de tot și să o iei de la început.
  3. Poți să alegi o formulă nepotrivită pentru locul pe care vrei să îl acoperi. De exemplu, să alegi o formulă uscată pentru zona de sub ochi poate să dea impresia de piele uscată, sau să alegi un corector cu acoperire prea mică pentru imperfecțiuni foarte vizibile. Evitarea acestor situații este simplă: alege un corector lichid pentru zona de sub ochi și unul cu o textură mai densă pentru acoperirea petelor, a coșurilor sau a cicatricilor.
  4. Neglijezi estomparea de la final, ceea ce poate să ducă la linii vizibile sau la pete de culoare care nu arată de obicei bine. Ce poți să faci ca să eviți acestea este să folosești un burețel umed, o pensulă fină sau chiar și buricele degetelor ca să tapotezi ușor produsul după aplicare și să te asiguri că marginile sunt difuzate.
  5. Se întâmplă uneori să aplici corectorul și în zonele în care nu este nevoie, iar acest lucru poate să dea o senzație de încărcat și discrepanță de culoare. Pentru a evita această situație, concentrează-te pe aplicarea corectă a acestuia doar pe zonele cu imperfecțiuni. Astfel, nici nu vei consuma mai mult decât este nevoie.
  6. Neglijezi nevoile pielii sau nu le cunoști. În acest caz, îți recomandăm o vizită la un dermatolog sau la o cosmeticiană care cunoaște caracteristicile diferitelor tipuri de ten și poate să te ajute. Pe lângă că arată inestetic, această neglijență poate să îți provoace și iritații pe care nu le dorești.

Aceste șase puncte sunt vitale atunci când vine vorba despre aplicarea așa cum trebuie a unui corector. Însă, pe lângă acestea, este deosebit de important să alegi produse profesionale de calitate. Acestea, pe lângă ingredientele alese cu grijă, îți dau și certitudinea că efectul lor rămâne perfect pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât tu să te poți bucura de timpul petrecut in oraș fără griji!

Credite foto: unsplash.com 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda