Aplicat corect, machiajul ne ajută să ne ascundem unele imperfecțiuni și să ne evidențiem trăsăturile într-un mod armonios. Însă un machiaj greșit sau prea strident poate avea efectul advers celui dorit.

Unele greșeli de machiaj îți pot îmbătrâni tenul chiar și cu 10 ani și îți pot face pielea să arate tern, lipsită de strălucire. Cele mai multe astfel de greșeli presupun fie folosirea produselor greșite, fie aplicarea lor în exces sau scoaterea în evidență a unor mici defecte. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli de machiaj care te îmbătrânesc și cum le poți evita pe viitor:

Alegerea unor produse de proastă calitate

Când vine vorba despre produsele de machiaj, cel mai bun motto după care te poți ghida este „calitate, nu cantitate”. Investește în câteva produse de bază, care să conțină ingrediente de calitate, cu efect hidratant, și care să nu favorizeze îmbătrânirea tenului. Există mitul că asemenea cosmetice sunt foarte scumpe și că nu orice femeie și le permite, însă dacă arunci o privire peste aceste produse de machiaj la prețuri avantajoase te vei convinge că nu este un efort financiar să adaugi în arsenalul tău cosmetice de bună calitate.

Stratul prea gros de fond de ten

Fondul de ten aplicat în exces îți poate face chipul să arate îmbătrânit și lipsit de strălucirea lui naturală. În plus, va arăta ca și cum ai purta o mască. Makeup artist-ul Chrisanne Davis ne recomandă să alegem un fond de ten cu o textură ușoară, intens hidratantă, iar atunci când îl aplicăm să nu uităm să îndepărtăm excesul cu ajutorul unui burețel pentru machiaj. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la fondurile de ten cu putere mare de acoperire, ci doar să alegi unul într-o nuanță cât mai naturală, care să se absoarbă bine în piele și să uniformizeze culoarea tenului.

Acoperirea excesivă a cearcănelor

Pielea de sub ochi se îngroașă pe măsură ce înaintăm în vârstă, motiv pentru care și cearcănele devin mai evidente. Un concealer bun te poate ajuta să iluminezi zona de sub ochi și să îi dai un plus de strălucire, care să ascundă cearcănele. Dacă aplici însă corectorul în exces, rezultatul va fi că acesta se va strânge în micile riduri din jurul ochilor și va arăta inestetic. Alege un concealer lichid, care să se întindă cu ușurință pe piele și să nu se strângă în pliuri.

Aplicarea pudrei în zonele cu riduri

Pudra te poate ajuta să controlezi excesul de sebum, așa că funcționează cel mai bine atunci când este aplicată pe nas, bărbie și frunte. În zona ochilor sau a obrajilor trebuie să ai grijă însă, deoarece pudra poate exagera aspectul ridurilor și le poate face mult mai vizibile ca de obicei, în special ridurile de expresie.

Aplică blush-ul în linie ascendentă

Obiceiul de a aplica blush-ul chiar în mijlocul obrajilor îți face tenul să arate nefiresc și lipsit de naturalețe. Fardul de obraz ar trebui aplicat în cel mai înalt punct al pomeților, însă nu foarte aproape de nas, apoi întins în sus cu ajutorul unei pensule groase. De asemenea, ar trebui să alegi culori de blush care să îți complimenteze nuanța naturală a tenului. De exemplu, dacă ai un ten măsliniu, nuanțele de roz nu vor arăta foarte bine pe chipul tău, acestea fiind mai degrabă potrivite pentru tenul deschis la culoare. Mizează în schimb pe nuanțe de piersică sau alege perlele cu efect bronzant pentru a obține un aspect natural.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:popcorner

Total
33
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda