Ai putea crede că mirosul nu poate fi un indicator pentru modul în care ești văzută de alți bărbați, dar acest lucru nu este tocmai adevărat. Deși în cazul bărbaților, primele trăsături care determină nivelul de atractivitate sunt cele fizice, un studiu realizat de publicația Frontiers in Psychology arată că alături de acest lucru, mirosul și auzul sunt simțuri foarte importante. Fiecare persoană eliberează propriul său miros, de aceea alegerea unui parfum de calitate trebuie făcută cu atenție, pentru că nu orice tip de parfum se potrivește cu pielea ta. Sunt însă arome care te pot ajuta atunci când încerci să impresionezi un bărbat, dar care îți vor oferi și ție beneficii la care te-ai aștepta mai puțin.

6 tipuri de arome care te fac atractivă în ochii unui bărbat:

1. Uleiul de trandafiri

Un studiu realizat de Monell Chemical Senses Center din Philadelphia și de Karolinska Institute din Suedia a indicat faptul că mirosul de trandafiri i-a făcut pe participanți să considere anumite fețe mai atractive.

2. Fructele și legumele portocalii

Ar putea suna surprinzător, însă un studiu realizat în 2016 și publicat în Evolution and Human Behavior, arată că dietele bogate în carotenoizi au ca rezultat emanarea unui miros plăcut al corpului, spre deosebire de dietele bogate în carbohidrați. Carotenoida este un compus regăsit în fructele și legumele portocalii, roșii sau galbene, iar studiile au arătat că persoanele care au o dietă bogată în acest sens capătă trăsături ale feței mai atractive.

3. Lăcrămioara

Potrivit unui studiu care datează încă din anul 1993, mirosul de lăcrămioară stimulează simțurile și reduce starea de apatie. Doctorul Alan Hirsch, reprezentantul Smell and Taste Treatment Research Foundation, explică faptul că bărbații care au participat la o simulare științifică au indicat această aromă printre cele mai atrăgătoare la o femeie.

4. Vetiver

Este o iarbă foarte des folosită în producerea multor parfumuri și considerată o aromă extrem de atractivă atât printre femei, dar și printre bărbați.

5. Vanilia

Deși este o aromă dulce, reușește să rămână extrem de atractivă pentru bărbați, care nu o consideră prea dulce, eliminând astfel riscul să devină ușor grețoasă. E versatilă, se potrivește la multe ocazii și e destul de subtilă încât să nu sufoce atmosfera.

6. Fructele

Potrivit lui Avery Gilbert, psiholog american, bărbații se regăsesc în multe rânduri atrași de aromele de fructe, pe care le consideră atractive la o femeie.

Importanța parfumului și a aromelor este mare, chiar dacă la prima vedere ți-ar putea scăpa acest lucru. O aromă plăcută nu numai că te-ar putea face mai atractivă în ochii sexului opus, însă te va binedispune, te va face mai încrezătoare în propriile forțe, reprezintă un real afrodiziac și are chiar și beneficiul unei atomoterapii pentru mintea ta. Mai mult, unele studii arată că un parfum bun te poate ajuta să rezolvi unele probleme pe care le-ai putea avea cu insomniile, dar și cu durerile de cap, datorită compozițiilor lor. Așa că data viitoare când mai pleci în căutarea unui parfum, ia această misiune un pic mai mult în serios și caută aroma perfectă pentru tine și tenul tău.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: VGstockstudio

Total
23
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda