Machiajul cat-eye este unul clasic, care nu se va demoda niciodată și care avantajează pe oricine. Un astfel de machiaj îți mărește optic ochii, îți scoate în evidență privirea și poate fi adaptat atât pentru seară, cât și pentru zi. Machiajul cat-eye a devenit popular încă din anii ’20, când actrița Josephine Baker îl purta adeseori într-o variantă dramatică, având ochii puternic conturați și purtând gene false lungi. Ulterior, actrițe precum Audrey Hepburn, Sophia Loren sau Brigitte Bardot au transformat acest tip de machiaj într-unul emblematic, mereu la modă.

Pentru ca machiajul cat-eye să îți evidențieze atuurile și să te avantajeze, este important să ții cont de forma ochilor tăi. Dacă tehnica de machiat este aceeași, grosimea și lungimea liniei pe care o trasezi cu eyelinerul diferă. Iată care sunt cele mai importante sfaturi ale maekup artiștilor despre machiajul cat-eye:

Găsește unghiul potrivit

Folosește o pensulă sau un creion pentru a găsi punctul în care ar trebui să se termine codița pe care o trasezi cu eyelinerul pe pleoapa superioară. Linia pe care o trasezi nu trebuie să fie arcuită în jos sau să fie orizontală, ci ușor arcuită în sus. Cu ajutorul pensulei sau creionului, trasează o linie imaginară din colțul ochiului până în punctul unde se termină sprânceana. Linia pe care o vei desena cu eyelinerul nu trebuie niciodată să depășească linia imaginară trasată între cele două puncte.

Folosește un eyeliner lichid bun

Eyelinerul cu care trasezi liniile trebuie să fie ușor de manevrat, să aibă o textură ușor de întins, dar care să se usuce repede, astfel încât să nu îl întinzi din greșeală pe toată pleoapa imediat după ce l-ai aplicat. Testează un eyeliner precum acesta, special creat pentru machiajul cat-eye, și îți vei da imediat seama de diferență.

Desenează cu atenție linia de pe pleoapa inferioară

Ai grijă ca pe pleoapa superioară linia trasată cu eyelinerul să înceapă din centru, și să nu se prelungească până spre colțul interior al ochilor. În mod ideal, linia începe de la iris și se prelungește spre exteriorul ochiului. Aici, ai două variante. Poți uni cele două linii de pe pleoape, sau, pentru un efect dramatic, le poți arcui în direcții separate, pentru a mări optic privirea.

Folosește un creion pentru a evita greșelile

Dacă nu ai o mână sigură și ți-e teamă să nu greșești linia trasată cu eyelinerul, folosește un creion dermatograf pentru a trasa o linie ușor ștearsă. Aceasta te va ajuta să trasezi o linie sigură, din prima, cu eyelinerul, fără să greșești și să fii nevoită să îți refaci machiajul. Folosește un bețișor de vată înmuiat în demachiant pentru a corecta micile greșeli și a uniformiza linia.

Iată cum trebuie trasată linia de pe pleoapa superioară, în funcție de forma ochilor tăi:

Dacă ai ochii mari, poți testa orice tip de machiaj cat-eye, atât cele cu linii de tuș mai groase și scurte, cât și cele cu linii arcuite și alungite. Experimentează cu tehnicile diferite de machiaj pentru a găsi rezultatul care ți se potrivește ție cel mai bine și cu care ți se pare că îți stă cel mai bine.

Dacă ai ochii prea apropiați, este important ca linia de tuș de pe pleoapa superioară să nu înceapă din colțul interior al ochilor, pentru că rezultatul îți va face ochii să pară și mai apropiați. În schimb, începe să trasezi linia de la jumătatea ochilor, spre exterior. Această linie ar trebui să fie foarte subțire la început și, pe măsură ce avansezi, să se îngroașe.

Dacă ai ochii mici, liniile de tuș prea subțiri sau precise îi pot face să pară și mai mici. Makeup artiștii ne recomandă să „ștergem” puțin linia trasată cu tușul sau să folosim un fard lichid pentru a o desena.

Dacă ai ochii migdalați, poți pune accent pe linia trasată pe pleoapa inferioară, pentru a mări optic colțurile și a-ți face ochii să pară simetrici. Linia de pe pleoapa superioară poate fi mai subțire și arcuită în sus, pentru a crea un aspect seducător și armonios.

Aceste sfaturi utile te vor ajuta să îți perfecționezi tehnica de machiaj cat-eye, astfel încât să obții rezultatul dorit de fiecare dată.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:lenaer

Total
12
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda