Scopul machiajul este de a ne ascunde imperfecțiunile și a ne evidenția trăsăturile într-un mod cât mai armonios. Tocmai de aceea, specialiștii în makeup ne recomandă să optăm pentru un machiaj cât mai natural și să păstrăm makeup-ul intens pentru ocaziile speciale.

Dacă nu obișnuiești să te machiezi puternic în viața de zi cu zi, probabil ai deja câteva tipuri de machiaj care îți plac și pe care le alternezi în funcție de moment, fie că mergi la serviciu sau ieși în oraș cu prietenii. Iată câteva trucuri care te pot ajuta să dai un aspect și mai natural machiajului tău, astfel încât să îl poți purta indiferent de context, fără probleme:

Renunță la concealer sau aplică-l cu măsură

Poate fi tentant să îți ascunzi cearcănele sub o cantitate generoasă de concealer, însă acesta nu se absoarbe foarte bine în piele și poate da un aspect prăfuit zonei de sub ochi, mai ales în timpul zilei. În schimb, poți alege un concealer lichid, care este mai ușor de aplicat omogen, sau un iluminator hidratant, care să nu iasă în evidență într-un mod neplăcut.

Aplică mascara într-un singur strat

O mascara de calitate îți va evidenția privirea fără să îți încarce inestetic genele și să le confere acel aspect de picioare de păianjen. Uneori, este suficient să aplici doar puțină mascara și un ruj cremos, după ce te-ai dat cu fond de ten, pentru a obține un machiaj natural, simplu, dar de efect. Acest look este ideal pentru serviciu, pentru un interviu ori pentru situațiile de zi cu zi, în care nu ai timp sau efort pentru a investi în machiajul tău.

Definește-ți ochii fără a-i încărca

Un truc eficient pentru a-ți contura ochii cu eyeliner-ul fără a obține însă un look dramatic este să aplici creionul doar la rădăcina genelor. Pigmentul nu va ieși la fel de puternic în evidență, însă privirea ta va căpăta un aspect mai definit. De asemenea, poți renunța la creionul negru de contur, dacă optezi pentru un machiaj natural, și poți alege unul într-o nuanță mai puțin dură, precum maro sau tonuri închise de bej.

Alege un fond de ten puternic hidratant

Chiar dacă ai tenul gras și tentația este de a alege un fond de ten cu putere mare de acoperire, trebuie să știi că acesta nu este tocmai potrivit pentru un machiaj cu aspect natural. Produsele care îți fac tenul să pară că poartă o mască se potrivesc mai degrabă makeup-ului puternic, profesional, pe care l-ai purta în mod normal la ocazii speciale. În schimb, alege un fond de ten noncomedogenic, dar cu textură hidratantă, care să se așeze uniform pe ten și să îi confere un aspect radios și sănătos. Poți folosi inclusiv cremele BB, care îți uniformizează culoarea tenului, fără a-l încărca. Fixează-le cu puțină pudră translucidă și machiajul tău e gata.

Optează pentru rujuri cremoase sau gloss

Rujurile mate sunt încă foarte populare, însă dezavantajul este că le pot conferi buzelor tale un aspect puternic pigmentat și le usucă. Atunci când îți alegi rujul de zi cu zi, ai grijă ca acesta să aibă o textură hidratantă, care să nu se strângă inestetic în pliurile buzelor și care să fie rezistent la transfer, astfel încât să nu mai fie nevoie să îl aplici atât de des. Un aspect natural îl au și gloss-urile în nuanțe delicate sau cele transparente, care îți hidratează puternic buzele și îți dau o strălucire binevenită pe un machiaj mat și natural.

Aplică în mod subtil blush-ul

Obrajii îmbujorați pot completa perfect un machiaj natural. Singura regulă de care trebuie să ții cont este să nu aplici blush-ul în exces sau să omiți să îl integrezi în makeup. Pentru a da un aspect mai subtil fardului de obraz, începe prin a-l aplica așa cum o faci în mod obișnuit. Folosește apoi pensula cu care ai aplicat fondul de ten și trece-o în mod delicat peste zona în care te-ai dat cu blush. Acest truc te va ajuta să fixezi mai bine machiajul și să obții un aspect mult mai natural.

Sursă Foto: Shutterstock/Copyright:Irina Bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda