Există câteva reguli de la care nu ar trebui să te abați atunci când vrei să dăruiești un parfum. Poate cea mai importantă este să nu faci un astfel de cadou decât unei persoane apropiate, pe care o cunoști suficient de bine. Asta pentru că parfumul trebuie nu doar să îi placă purtătorului, ci să i se potrivească și să îl reprezinte. Află celelalte recomandări din rândurile de mai jos.

Parfumul potrivit pentru el

Să alegi un parfum pentru altcineva poate fi destul de dificil. Cu atât mai mult când reprezintă un cadou pentru unul dintre bărbații importanți din viața ta. În primul rând, nu vizita nicio parfumerie fără a-ți face bine temele. Puțină muncă de cercetare și mai multă atenție la detalii îți vor fi de folos. Este o persoană activă? Preferă mai degrabă stilul casual sau elegant? Ce fel de pasiuni are? În acest fel reduci semnificativ riscul de a da greș cu alegerea făcută. Persoanele active preferă în general parfumurile fresh, eventual cu note de citrice. Bărbații eleganți pot avea o mai mare înclinație pentru aromele clasice, lemnoase sau orientale.

Ia în considerare și faptul că în general bărbații preferă să rămână fideli unui tip de parfum. În această situație este important să le respecți decizia. În caz contrar cadoul s-ar putea să nu fie foarte apreciat. Cel mult te poți interesa despre parfumurile noi apărute în aceeași colecție a brandului preferat. O astfel de surpriză i-ar putea stârni apetitul pentru a încerca lucruri noi.

Pe gustul ei

Un parfum care să fie pe gustul mamei, prietenei sau sorei tale? Ar putea fi dificil să te decizi între o aromă florală și una orientală. Sau între un parfum dulce și altul cu note mai proaspete și solare. Cel mai bine este să te ghidezi din nou după caracterul și personalitatea celei care îl va purta.

Este foarte important să nu omiți vârsta. Pe lângă faptul că în general preferințele se schimbă odată cu trecerea anilor, unele parfumuri pur și simplu nu se potrivesc anumitor categorii de vârstă. Un parfum foarte dulce și fructat este mai degrabă potrivit persoanelor foarte tinere, pe când unul oriental, pudrat și tare, unor persoane mature.

De asemenea, oricât de mult îți place să surprinzi, nu îndrăzni prea mult când vine vorba de parfumuri. Chiar dacă adori un parfum nou, cu arome mai particulare, nu e sigur că persoana căreia i-l vei dărui va avea aceeași reacție. Foarte mulți oameni aleg să rămână devotați parfumului preferat și nu doresc să îl înlocuiască. În acest caz cel mai bine este să le respecți dorința. Cumpără parfumul preferat în ediție limitată sau optează pentru alte produse de îngrijire din aceeași gamă.

Parfumuri pentru copii sau adolescenți

Copiilor le place să se simtă adulți, motiv pentru care vor încerca să imite toate gesturile părinților lor. În cazul fetițelor, pe lângă dorința de a folosi trusa de machiaj a mamei, apare și cea de a se da cu parfum. Gestul are în viziunea lor o legătură cu a fi adult. Dacă ai o soră, nepoată sau o altă cunoștință apropiată, de doar câțiva ani, un parfum ar încânta-o peste măsură. Iar alegerea este mult mai simplă pentru că personalitatea copiilor este în curs de formare. Astfel, poți opta pentru acea sticluță care miroase cel mai bine din punctul tău de vedere. Nu face niciodată cadou un parfum, unui copil mai mic de 3 ani. Ingredientele sale pot cauza alergii sau alte probleme în cazul vârstelor foarte fragede.

Un parfum este un cadou potrivit și pentru un adolescent. Aceasta este la vârsta explorării și a exprimării. A definirii unor caracteristici și comportamente. Pentru că la 12, 13 sau 14 ani copilăria nu este încă așa departe, persistă încă acea poftă de „ceva bun”. Prin urmare, dacă darul este pentru o fată, cel mai probabil că nu vei da greș cu un parfum fructat, dulce sau proaspăt. Printre notele preferate la această vârstă se numără cele de trandafiri, cireșele, căpșuni, mere, vanilie sau lemn dulce.

O altă regulă, care se aplică indiferent de destinatarul cadoului tău, este aceea de a nu cumpăra la reducere. Parfumurile sunt în general foarte reduse atunci când sunt mai degrabă potrivite pentru un alt anotimp decât cel în care te afli sau când sunt din colecțiile trecute. Iar dacă purtătorul parfumului este un cunoscător, este posibil să nu mai aprecieze la fel de mult cadoul tău.

Sursa foto: Shutterstock

https://www.shutterstock.com/image-photo/woman-smelling-perfume-tester-shop-292078622?src=Asw4vlWGaqcKFX9NK5C3bw-1-1

Total
7
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Moda